מחפשים תכנים חדשים ואיכותיים לצפיה מהבית?

הרצאות מקוונת בשידור חי!

ההרצאות של ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק, היסטוריון של תזונה ורפואה, מגיעות אליכם/ן הביתה!

ההרצאות בנות שעה וחצי (75 דקות הרצאה ו-15 דקות שאלות ותשובות), יועברו בשידור ישיר באמצעות תוכנת זום. ניתן לצפות בהרצאות מעל מחשב או טלפון חכם.

בהרשמה מראש  ב – 0523633489

כמה נושאים עליהם נדבר:

ההרצאה: קיצור תולדות התזונה האנושית

המזון שלנו הוא תוצאה של ארבע מהפכות שהפכו את הצלחת על פיה .והיום כמעט ולא נותר זכר  לתזונה שפיתחה את הגוף האנושי בהצלחה. בהרצאה יסקור ד"ר מאיר-צ'יזיק את ההתפתחות  והאבולוציה של התזונה האנושית משחר ההיסטוריה ועד ימינו אנו, ויעסוק במה אנחנו אוכלים היום?  מה מזה מסייע לגוף שלנו ? איך המזון משפיע ואף מכריע על הכלכלה (ייצוא, ייבוא, ייצור מקומי),  החברה (בארץ ובעולם), התעשייה (סופרים, מכולות, יצרנים מקומיים) והסביבה (טבע, חלוקת מזון,  רעב ועוני) ?

הפוליטיקה של האוכל – מכלכלת מחסור עד ריכוזיות וחיי מדף

ההחלטה האנושית לאגור את המזון ולשמור עליו, הביאה לכך שחלק מבני האדם אינם משתתפים בתהליך ייצור המזון. אגירת המזון אפשרה התפתחות שלטון, יצירת מקצועות חופשיים ועוד, ונראה כי היא זו ששינתה את מבנה חלוקת המזון ויצרה מחסור, יותר מכל בצורת, בעולם הקדום. הרעב בעולם אינו נובע ממחסור במזון, אלא מניהול כלכלת מחסור. בהרצאה נסביר כיצד התפתחה כלכלת המחסור, ולמה היא עדיין מנהלת אותנו.
למה ריכוזיות וכוח כל כך חשובים לתאגידי המזון? איך הם משתמשים בהם? ואיך הכל קשור גם לחיי מדף?

פרטי השיעורים:

להרשמה ופרטים נוספים

תמי 052-3633489
[email protected]


או מלאו את הטופס הבא